Dacă vii la Aquarelle poți să-ți faci singur un Șuberec după rețeta asta, în bucătăria de vară utilată ca acasă, cu tot ce-ți trebuie, de la veselă și chiuvetă, la aragaz, cuptor cu microunde și masină de spălat vase.
Reteta de Suberec
Ingrediente pentru 10 porții:
- 400 g făină
- 150 ml apă călduță
- 1 lingură cu vârf de sare
- 1 lingura rasă de zahăr
- 200 g carne de oaie sau vită (sau amestec) tocată
- 1 ceapă mărunțită bine
- piper negru măcinat, după gust și dacă-ți place iute
- 1 ou
- untdelemn sau untură bună, pentru prăjit (rețeta originală evită untura de porc)
Coca de Suberec
Apa, sarea, zahărul și făina se amestecă până se formează un guguloi molcuț. După ce se frământă, aluatul se împarte în bile mici care se întind în foi ca niște clătite, rotunde și nu foarte groase.
Umplutura de Șuberec
Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa mărunțită, oul, piperul și un pic de sare.
Pe fiecare foaie se pune o lingură de amestec, se îndoaie foaia în jumătate și marginile se presează bine cu buricele degetelor, să stea închisă. Se taie surplusul din margine, apoi se prăjește fiecare şuberek în ulei sau untură incinsă. Se scoate pe o farfurie și după vreun minut de stat la aer, se acoperă cu alta, ca să se frăgezească și sa stea cald. Dacă apucă.
Pofta buna!